Castra ser möjligheterna som arbetsgivare hos DOSPACE

Mikael Fjellström, VD och grundare Castra Mellansverige

Castra är ett konsultbolag som jobbar med seniora IT-konsulter inom IT och management. Castra grundades 2012 och finns nu i 12 städer och har sammanlagt runt 250 medarbetare.

📖 Kan vi få lite Castra History - hur länge har ni funnits, hur länge har ni haft verksamhet i Linköping, hur har de senaste åren sett ut för er? 

Castra som bolag har funnits sen 2012 och är sprunget från Göteborg. Jag grundade Castra Mellansverige våren 2018 och är delagare sedan dess. I början satt jag ensam på ett annat ställe här i Mjärdevi, idag är vi runt 80 anställda. 

🚀 Wow, vilken resa! Vad tror du har varit framgångsfaktorerna för er?
Ja, det är en fin resa under de här åren. Vi har vuxit mer än förväntat!

För oss på Castra är friheten för våra anställda så otroligt viktig och där ser vi till att walk the talk . Hos oss får du ta så mycket semester du vill, om du vill utbilda dig så säger vi KÖR. Vi är väldigt öppna inför vart och när du jobbar, hur du lägger upp din föräldraledighet och liknande. Vi vill ge alla möjligheten att hitta balans i livet och forma jobbet efter livet. 

Utöver det fokuserar vi mycket på medbestämmande och är inte en top-down organisation som många andra. Alla anställda hos oss har möjlighet att sitta i en advisory board som är med och påverkar bolagets inriktning. Det tror jag många uppskattar.

Vi tycker att allt detta rimmar så väl med DOSPACEs miljöer och det är en del till varför vi sitter här, det stämmer överens med vilka vi är. Vi vill inte ha en lokal med vita väggar!

🧑‍💻👩‍💻👨‍💻Berätta om gänget som sitter här på DOSPACE Mjärdevi, vilka är det och vad gör ni? 

Det är dels jag som är VD, sen har vi säljare och konsultchefer. Vi alla jobbar med att ta hand om våra konsulter och jobbar med att få in nya uppdrag. Jag började här på en Private Desk under 2019 och har tagit fler platser i takt med att vi vuxit. 

💡 Ni gick ju nyligen ut till era alla konsulter med nyheten att ni står för Day Pass på DOSPACE för alla som vill sätta sig och jobba hos oss för dagen, vilket gör att alla 70 medarbetare i både Jönköping, Norrköping, Gävle och Linköping är välkomna att jobba från DOSPACE precis så mycket de vill. Ni har även stort kontor här på Mjärdevi sen ca ett år tillbaka och kommer ta ett riktigt härligt kontor på DOSPACE Link. Så roligt! Varför har ni valt DOSPACE för era arbetsplatser? 

Självklart så handlar det om bemötandet vi får från er, det personliga, det stämmer överens med hur vi vill vara och jobba. Det är välkomnande, och ni känns som lösningsorienterade ja-sägare precis som vi.  Det är är fantastisk med en Site Manager här som ser till att det är ombonat, allt finns och funkar. De små grejerna är extremt viktiga. 


Utöver det är det två delar:
1️⃣ Vi som konsultbolag blir lätt utspridda, flera kan vara ute hos kund och ibland är man själv på kontoret. Här finns det alltid folk på plats och varmt kaffe när man kommer in, det blir inte ensamt då även om man är själv här från sitt bolag.

2️⃣ Vi har möjligheten att växa upp och ner vid behov. Många av våra konsulter sitter hos kund på heltid men alla kan också behöva komma in och sätta sig och jobba. Då finns de öppna ytorna och vi kan samlas i mötesrummen utan problem – ytorna finns men vi behöver inte nyttja dem med fasta arbetsplatser åt de som sällan är här. Sen klaffar vi bra geografiskt också då DOSPACE finns i nästan alla städer vi finns i! Vi väntar på Örebro ;) 

Här finns det alltid folk på plats och varmt kaffe när man kommer in, det blir inte ensamt då även om man är själv här från sitt bolag.



🏅 Castra har blivit certifierade av Great Place to Work® fem år i rad och dessutom blivit utsedda till en av Sveriges bästa arbetsplatser både 2020 och 2021. Vad är magin? 

Utöver det jag nämnde tidigare med frihet och medbestämmande jobbar vi mycket med på kulturen överlag, den är viktig. Vi är en ledning med som säger “ja, vi testar” till nya idéer.  Vi fokuserar mycket på att skapa en bra arbetsplats, inte bara prata om värdeord utan verkligen jobba utifrån dem. 

💭 Ni ligger ju minst sagt i framkant i medarbetarsnöjdhet, Berätta om tankarna bakom strategin att leverera schyssta arbetsplatser åt era medarbetare, vad har varit viktigast för er?  

Viktigast har varit möjligheten att kunna vara fem personer ena dagen och 25 nästa dag utan att det finns någon panik i det; alla får kaffe, alla får plats att sitta.
Möjligheten med att sitta här på Mjärdevi lika väl som på sitta på stan, på Alfa, i Norrköping, Jönköping mm. är också helt fantastiskt. 

För oss som är så utspridda geografiskt är det viktigt att kunna erbjuda en mötesplats, som dessutom är attraktiv. Vi bygger ett bolag med människor; när vi har arbetsintervjuer pratar vi om människan först och kompetenserna sen. Vi märker att nya anställda tycker det är härligt att komma in här och det passar hela vägen med den vikt vi lägger vid det personliga och mänskliga. Det här är vi på DOSPACE. 

För oss som är så utspridda geografiskt är det viktigt att kunna erbjuda en mötesplats, som dessutom är attraktiv.

🕵️Framtidsspana lite med oss: Vart är ni om 5 år? 

Vi ska vara Sveriges bästa arbetsgivare! Det jobbar vi jättemycket för, med allt var det innebär. Work life balance som högt prio.
Jag såg ett fantastiskt inlägg på Linkedin som gjordes av en konsult och känslan i det är så spot on, exakt det vi vill fortsätta jobba med i och med att vi växer. 

Linkedininlägg av Zeinab Jaber, UX Designer på Castra

📸 Vart kan man följa er om man vill hänga med på resan? 

På Instagram, Facebook, Youtube, Linkedin heter vi Castra Group.





Föregående
Föregående

Coworking för medarbetarnas bästa : Möt Nexergroup

Nästa
Nästa

Meet our members: Emil Karlsson