Coworking för medarbetarnas bästa : Möt Nexergroup

Vi har fått en digital sit-down med Petra Holmbäck som är regionschef för medlemsbolaget Nexergroup! De sitter i ett stort och härligt kontor på DOSPACE Alfa sedan februari 2021 och har premierat flexibilitet och trivsel för sina medarbetare högt i sitt val av kontor.

👋 Hej Petra! Berätta om er, vilka är Nexer och vilka är det som sitter på DOSPACE Alfa?

Nexer är en avknoppning av Sigma IT, ett techbolag med konsultverksamhet inom strategi och tech. Vi har 1600 anställda i 9 länder och är en del av Danir, ett svenskägt holdingbolag med 8000 medarbetare i 16 länder.

Jag, Petra, jobbar som Business area manager. Här på Linköpingskontoret har vi vår konsultchef Henrik Lönndahl och konsulter inom både strategi och tech, med kompetens inom förändringsledning, projektledning, systemutveckling och test. Just nu är vi 15 stycken, vissa av våra konsulter sitter ute hos kund och vissa inne på kontoret.

💭 Hur såg strategin ut bakom flytten till oss, hur gick tankarna?

Vi attraherades av snabbrörligheten i coworking. Vi har en hög tillväxttakt och om vi låser in oss i långa hyreskontrakt kan vi inte expandera som vi önskar. Dessutom, när pandemin kom blev det tydligt att vi hade önskat möjligheten att kunna dra ner på den lokalen vi hade då.

Och helt ärligt, att “köpa sig fri” från allt administrations-elände; papper till skrivaren, köpa kaffe, toapapper, mjölk mm är så skönt. På de andra kontoren jag har hand om är jag ibland lika mycket fastighetsskötare som regionschef. Detta är ett väldigt bekvämt och modernt sätt att ha kontor helt enkelt.

“Vi har en hög tillväxttakt och om vi låser in oss i långa hyreskontrakt kan vi inte expandera som vi önskar

För vår del som har ett eget kontor i ytorna så får vi det bästa av två världar, vi har vår egen del där vi hör hemma och kan branda upp oss men ändå kan vara del av något mycket större och få trevligheten med att dela lokaler med andra. Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare som man vill stanna hos länge, vi vill att medarbetare får det bästa. Dels kan vi här löpande göra förändringar när det behövs och dels är det himla mysigt med saker som frukost och pingis.

🙀Hade ni några farhågor innan ni flyttade hit kopplat till coworking?

Jo men det hade vi faktiskt och det var att inte våra medarbetare skulle känna att det fanns en hemmatillhörighet, jämfört med om vi hade haft ett eget kontor.
Covid19 var såklart en oro när vi flyttade in men det hanterades väldigt bra och känner oss verkligen hemma på DOSPACE. Nu är allt tekniskt på plats och nu ska vi börja göra det lite mysigt i vårt kontor! .


💡Vad förvånade dig mest med att flytta in kontoret till DOSPACE och gå över till coworking?

Det var inget som förvånade mig speciellt mycket, det var bara SÅ skönt att flytta hit. Sen känner man sig så himla välkommen och omhändertagen av Mimmi.

🤝Har du något tips till de som överväger att flytta kontoret till coworking men inte riktigt har vågat ta steget?

Analysera hur behoven ser ut framöver kopplat till lokal. Är man som vi där det ändras i perioder där vi behöver skala upp och ner passar det perfekt. Flexibiliten och slippa vara inlåst treårigt kontrakt är väldigt bra.

🗣Grymt! Slutligen, vill ni få ut något till de som läser detta? Berätta om något kul projekt eller att ni ska växa eller att ni letar efter någon speciell kompetens???

Vi vill alltid anställa! Vi söker brett just nu och söker utvecklare i alla dess former.



📸 Hur hittar man dig och ditt bolag på sociala medier om man vill veta mer om er?

Nexergroup på Linkedin, på Instagram heter vi Nexer Group och så hittar man såklart info på hemsidan https://nexergroup.com/sv/

0 Likes

Föregående
Föregående

Meet our members: Emil Karlsson

Nästa
Nästa

Castra ser möjligheterna som arbetsgivare hos DOSPACE