1 IVDR-kunnig rekryterare + en medicinteknisk egenföretagare = đŸ”„

Jesper och Emma, eller A-hub och MedtechbyrĂ„n, sitter i slutfasen av en riktigt lyckad rekrytering, i ett riktigt lyckat samarbete. Emma hade nĂ€stan gett upp pĂ„ att hitta en rekryterare som skulle förstĂ„ hennes behov men tack vare slumpen och and this little place called DOSPACE 
.


BerÀtta hur ni hittade varandra!

J: Det börjar vÀl lÄngt tillbaka, jag klev in hÀr som medlem första gÄngen i januari pÄ ett Private Desk-medlemskap och hamnade rygg i rygg med Emma. Det var en rolig tid, jag drog igÄng A-hub, jag fick jobba med det jag brinner för vilket Àr rekrytering, omgiven av andra mÀnniskor som kunde ge energi och ny input eftersom de jobbade med annat Àn mig.

Det gav ocksÄ vÀldigt mycket att sitta med andra som drev nystartade bolag, sÄ man kunde dela uppstartsutmaningar och liknande saker, haha. Relationer vÀxte fram naturligt men jag har alltid varit försiktig med att pusha rekrytering och A-hub mot mina med-medlemmar, det Àr inte den relationen man vill ha tÀnker jag.

Emma hugger in:

E: Jag hade faktiskt inte superkoll pÄ vad Jesper jobbade med, men jag hade fastnat mycket vid honom som person, jag kÀnde att vi Àr lite samma skrot och korn.

Jag hade vid det hÀr laget en kollega som jag lyckats headhunta och vi behövde bli en till, men jag men jag hade till viss del tappat förtroendet för rekryteringsbyrÄer. Alla jag var i kontakt med var super-pÄ, men innan kontrakt-signering kom det alltid fram att de inte förstod vad jag behövde.

Jag jobbar i en vĂ€ldigt specifik bransch och det Ă€r inte helt enkelt att sĂ€tta sig in i. Jag jobbar med marknadsgodkĂ€nnande av medicintekniska produkter, och dĂ€r ibland tvĂ„ regelverk som förkortas MDR och IVDR. SĂ„ en dag hör jag Jesper sitta prata och med nĂ„gon annan pĂ„ lunchen och sĂ€ga “IVDR” och jag ba “JESPER. SA DU IVDR NU?!”
Jag avbröt ju verkligen det hÀr samtalet för er, lite spontant av mig sÄdÀr, hehe. Men sÄ hade jag plötsligt hittat en rekryterare som förstod min bransch!

J: Ja precis, jag hade tidigare jobbat pÄ ett medicintekniskt företag och hade dÀr fÄtt upp ett intresse av vad som reglerar den branschen.

E: Och Jesper förstod verkligen situationen; MedtechbyrĂ„n hade medvind och var i behov av att expandera. Men tiden eller kompetensen att hitta den dĂ€r kandidaterna med det lilla extra den fanns inte riktigt, vi Ă€r ju bra pĂ„ marknadsgodkĂ€nnande. Bara det bĂ€sta, skulle vara bra nog. Det gjorde mycket i relationen frĂ„n start, att han fattade mig. SĂ„ vi valde att köra!  



SÄ fett! Hur gick det dÄ?

J: För mig var det viktigt att marknadsföringen av MedtechbyrÄn blev rÀtt. Ingen av oss ville göra en corporate bullshit-annons, utan satsade pÄ att skapa en annons fylld av rÀtt kÀnsla. Vi ville förmedla kÀnslan av att hÀr kommer tvÄ drivna unga kvinnor som Àlskar medicinteknik och Àlskar att fÄ till produkter av idéer frÄn inspirerande, innovativa entreprenörer och hjÀlpa dem med resan till marknaden! Vi valde att lyfta individerna och drivkraften i bolaget. Det kÀndes helt rÀtt.

Vi nördade ihop oss och Emma fick vara lite petig sĂ„ att annonsen blev helt rĂ€tt. Resultatet av det tighta samarbetet blev bland annat kommentaren frĂ„n en jobbsökande “Äntligen en jobbannons dĂ€r de visste vad de pratade om”

E: Oj, det visste jag inte! Kudos till dig Jesper!”

J: Nej men det var ju tack vare att du var sÄ noga med detaljerna! Teamwork!


Resten av samarbetet har ocksÄ funkat bra förstÄr jag, mycket tack vare hur ni klickat som personer?

J: Samarbetet har varit skitkul. Att sitta rygg i rygg med nÄgon man rekryterar Ät Àr roligt, lÀskigt och givande

E: VA! Har det varit lĂ€skigt?! 

J: Ja, men nÀr man ska ringa vissa samtal och sÄdÀr, och vet att du hör allt.. Du fÄr en inte att kÀnna sig granskad eller sÄ, men det klart man vill prestera!

Framför allt har man haft nĂ€rheten med varandra, kunnat bolla och fĂ„tt en effektiv process. Vi har haft supertĂ€ta dialoger och verkligen kunnat hjĂ€lpas Ă„t att ta emot kandidaten. 

E: redan innan jag hörde Jesper slĂ€nga med den magiska bokstavskombon IVDR, har jag kĂ€nt att vi Ă€r lite lika, men ocksĂ„ kompletterar varandra i vĂ„ra olikheter. Jag Ă€r in the moment, ganska pratig av mig, jag tycker om alla mĂ€nniskor. Jag fick sĂ€ga till Jesper att han fick hĂ„lla lite i mig under intervjuerna, för jag tycker det Ă€r sĂ„ jĂ€vla kul med mĂ€nniskor. DĂ„ kunde Jesper steppa upp nĂ€r jag och kandidaten hamnade i en typ padelintresse-diskussion och ta oss tillbaka till Ă€mnet utan att jag har kĂ€nt att det varit mĂ€rkligt. Jesper har varit superöppen, tydlig och proffsig. Samspelet har varit genuint. Jag har inte ens alltid behövt sĂ€ga vad jag menar ibland för du fattar vad jag menar. 

J: Detsamma! Det har aldrig varit svÄrt att hitta timingen oss emellan i intervjuer.


Resultatet? En tjej som heter Sara började första september. Hon kommer frÄn lÀkemedelssidan och ville bredda sin kompetens och göra nÄgot nytt, vilket passade Medtech perfekt.

E: Men vi hade sÄ extremt starka kandidater! Nu mÄste jag vÀxa bolaget sÄ jag fÄr möjlighet att anstÀlla alla, haha.

NĂ„gra avslutande ord?

J: Jo men apprĂ„pĂ„ det hĂ€r med relationer. SĂ„ som jag driver A-hub Ă€r att vi försöker inte kopiera nĂ„gon annan eller sno nĂ„gon annans koncept, vĂ„r tes Ă€r att det bara handlar om relationer, det finns inget annat: varken med kunder eller kandidater. Vi ser till att ha de bĂ€sta förutsĂ€ttningarna för att lĂ€gga tid pĂ„ relationer. SĂ„ dĂ„ Ă€r det ju himla kul att du sĂ€ger att det Ă€r relationen med mig som gjorde att du valde oss, det Ă€r sĂ„ jag vill bygga det hĂ€r bolaget, inte stirra mig blind pĂ„ att tillvĂ€xt. MĂ€nniskan först. 

E: Jag skulle vilja lyfta DOSPACE lite mer innan vi lĂ€gger pĂ„! En av flera fördelar med DOSPACE Ă€r verkligen att för bolag som MedtechbyrĂ„n och A-hub, som Ă€r relativt smĂ„ och kanske inte har en HR-avdelning, eller en marknadsavdelning eller AW-kollegor eller vad det nu kan vara, sĂ„ kan man ju i den mĂ„n man vill, nyttja att DOSPACE har detta. HĂ€r sitter det massa olika bolag med olika (och lika) kompetens, och tack vare ert arbete med att skapa en gemenskap sĂ„ tar det inte lĂ„ng tid innan det kĂ€nns som man sitter pĂ„ ett stort bolag och har tillgĂ„ng till massa kompetens utan att det Ă€r anstĂ€lla personer i ens egna specifika bolag. Nu blev det ju en affĂ€r mellan mig och Jesper, vilket Ă€r superkul, men vi har ju delat mĂ„nga ”icke-fakturerade” timmar med varandra dĂ€r vi delat erfarenheter och hjĂ€lpt varandra med problemlösning. Jag kan ju bara prata för mig sjĂ€lv men jag har ju massor givande samtal med ”DOSPACE-kollegor” som jag aldrig skulle haft om jag satt i ett eget kontor. Ni har superfina lokaler som erbjuder bra arbetsmiljö, men ni har framför allt extra-kollegorna, som kanske Ă€r den största anledningen till att jag vĂ€ljer att vara pĂ„ DOSPACE. Jag har suttit pĂ„ andra kontorshotell/coworking-platser, men dĂ€r lyckas man inte alls pĂ„ samma sĂ€tt med gemenskapen.

FINA ORD! Tack hörni! Keep rocking!

FöregÄende
FöregÄende

NU ÄR VI BRA STOLTA! đŸ’Ș

NĂ€sta
NĂ€sta

Moving in: Stratiteq!