Meet our members 🤝 Björn Johansson, Support Manager och Kundcoach på InfoCaption

👋 Hej! Vilka är ni och vad gör ni?

Vi är InfoCaption! Skandinaviens ledande lösning för Performance support och e-learning. Vi har en plattform där våra kunder själva kan skapa dokumentation, e-guider och skärminspelningar.

📖Vilken bok har du gett bort i present mest? Jag tror inte jag gett bort någon bok, men om jag skulle göra det skulle jag välja "Deep Work- Rules for Focused Success in a Distracted World" av Cal Newport

De tre böcker som påverkat mig mest i mitt liv är Harry Potter serien, Gömda serien av Liza Marklund och Hobbit Gömda serien av Liza Marklund Hobbit av J.R.R Tolkien.

💸Vilket inköp för mindre än 1000 kr de senaste 6 månaderna har haft mest positiv påverkan på ditt liv? Jag är ju väldigt technofil så jag köper inte så mycket grejer, men jag älskar lakrits! Så jag säger "Svenskjävlar" av Haupt lakrits

💥Hur har ett misslyckande gett dig framgång? Har du ett favoritmisslyckande? Hmm, jag har fått lära mig att lita på min egen förmåga, att jag kan uträtta stora saker bara jag ger mig fan på det! Det är ingen annan som bestämmer vad jag är kapabel till att göra. I och med den vändningen att vända misslyckandet till en lärdom, öppnas det upp en helt ny värld av möjligheter. Exempelvis på den privata sidan, trodde jag aldrig att jag skulle kunna köpa en bostadsrätt och nu har jag precis köpt en som vi ska flytta in i nästa år!

📣Om du hade en gigantisk reklamskylt som exponerades för miljarder människor och du fick skriva vad som helst på den; vad skulle du skriva och varför? Utan tvekan "Be kind" för det når ut till de flesta tror jag. Det innebär för mig att vara snäll, vänlig och utstråla positiv energi. Allt det här smittar av sig och om jag kan förmedla det till minst en annan människa och sen ger det effekt på en till osv, så är ju det lilla jätte stort. Att sen kunna göra de för flera miljarder är då det något av de största som någonsin hänt då.

💰Vilken är den bästa investering du någonsin gjort? (pengar, tid, energi etc.) I min egen hälsa. Jag är nu boss över min egen kropp. Se till att jag inte stressar för mycket, får tillräckligt med sömn, äta rätt och att lära känna sin egen gräns. Från de basala behoven, då gör så mycket.

👀Berätta om någon ovanlig vana eller annorlunda sak som du älskar? Att ta kallduschar, 30 sekunder från huvudet ner till fötterna och sedan 2-3 min där jag står i kylan, allt utom huvudet. Jag gör det dels för att det reducerar stressnivån, man blir mer stresstålig och att jag mår riktigt bra efteråt.

🙏Under de senaste fem åren; vilken vana, tror eller vilket beteende har förbättrat ditt liv mest? Att börja träna karate. Något som jag rekommenderar alla! Dels för kamratskapen, för den är enorm. Också att han någon som säger åt en vad man ska göra i 1 1/2 timme, att slippa behöva tänka på något annat. Öva på den lyssna men också den kroppsliga disciplinen kan vara utmanande, att inte vackla och behålla fokus för ofta sitter de i hjärnan när vi vill avsluta. Kyokushin karate är det jag går på.

🎓Vilket råd skulle du ge till en smart, driven student som är på väg ut i den verkliga världen? Vilka råd skall de undvika? Praktiska tips: Prioritera din hälsa först. Se till att träffa familj och vänner. Ha en passion utöver ditt arbete. Lyssna inte på den gamla "Ta vara på tiden medan du är ung" utan "Ta tillvara på tiden hela livet!" Slösa inte tiden på något du inte trivs med.

📉Vilka dåliga råd hör du ofta inom din profession eller ditt område av expertis? Gör det perfekt och det måste vara perfekt. Jag jobbar efter "Good Enough" och det minskar min stress.

🌊Vad gör du när du känner dig överväldigad eller ofokuserad? Jag strukturerar upp min vardag genom Microsoft To do och sen schemalägger jag både mitt jobb och min vardag efter den. Om jag blir överväldigad kan jag sen gå tillbaka till min planering, göra en prioriteringsordning, ritual och börja göra det viktigaste först. Jag vet att jag inte kan göra allt på en gång och ibland behöver jag skärma av mig från omvärlden, gå in i mina listor för att veta vilka steg jag ska ta vidare.

✌️Vad är bra med DOSPACE? Superhärlig atmosfär! Trots att det är många människor runtom mig så kan jag få en privat yta där jag känner ett lugn. Jag gillar också de spontana mötena och även om jag inte ser mig så bra på att initiera dem själv, så ser jag fram emot fler sådana framöver.

🕺Hur gör du arbetsdagen awesome? Mina arbetskamrater gör den awesome. Viktigt vilka människor jag omger mig med och att hinna lära känna alla. De gör dagen!

🔧Vilket är ditt favoritverktyg i arbetet?? Mitt tangentbord. Jag är ju en tekniknörd!

🎉 Något annat kul du vill skicka med in?

Ja, InfoCaption firar 20 år i år!

📱Hur hittar man dig och ditt bolag på sociala medier? Linkedin

Björn Johansson sitter på DOSPACE Gävle . Testa en vecka gratis, gör varje dag lite bättre! www.dospace.se

Föregående
Föregående

Bilbolaget med tech-själ öppnar nytt! 🏎️

Nästa
Nästa

NU ÄR VI BRA STOLTA! 💪