Bilbolaget med tech-själ öppnar nytt! 🏎️

På DOSPACE Alfa är det en helt vanlig tisdagsmorgon och f u l l t hus. Runt 60 personer sitter i loungen och det ligger en nervös stämning i luften. Riddermark bil är på besök och har bokat upp 8 mötesrum för att under dagen hålla intervjuer inför sin nya etablering i Linköping. Alla 60 slussas ner till DOSPACE Konfen för att först lyssna på en genomgång och sedan fortsätta i anställningsintervjuer i mindre konferensrum. Under tiden intervjuerna pågår får resterande sitta och vänta på sin tur i loungen. Det doftar parfym, kaffe och nästan ingen vågar äta smörgåsarna som bjuds - det är NERVIGT. Vi passar på att höra mer om Riddermark bil och deras etablering i Linköping!

Hej Riddermark! 👋 Vilka är ni och vad gör ni? 

Vi är Sveriges största marknadsplats för begagnade bilar. Vi köper och säljer alla typer av begagnade bilar, helt märkesoberoende, både till privatpersoner och företag. Vi finns idag på 14 platser med 14 butiker. Linköping blir nummer 15! 

Vi är ett stockholmsbolag grundat 2007 och är idag 140 säljare. 

Vad tycker ni är unikt med just er?

Vi brukar säga att vi är lika mycket ett tech-bolag som ett bilbolag. I branschen har vi den största interna IT-utvecklingsavdelningen vars uppgift är att hela tiden bygga nya system och appar för att hjälpa våra säljare. Det här gör det lätt och snabbt att få ut info och bygga om våra system. Exempel: När regeringen slopade miljöbonusen över en natt klarar vi av att förse medarbetare med information och göra eventuella justeringar i bilannonser och digitala system inom loppet av några timmar. Det skapar helt enkelt bättre förutsättningar att alltid vara först på bollen när det gäller förändringar på bilmarknaden

Vi har centralt iordningställande av alla våra bilar på en plats. Alltså en verkstad där alla bilar passerar innan dom åker ut till butikerna. I butikerna har vi bara säljare. 

Vi arbetar mycket med distansförsäljning och var först i branschen att under pandemin kunna erbjuda rikstäckande hemleverans inom 24h. Idag är det fortfarande över 40% som väljer att köpa sin bil på distans och siffran ökar ständigt.

Vi har ett dotterbolag med över 250 chaufförer som hanterar upphämtning och leverans av bilarna.

Den roligaste recensionen vi får är från kunden som sålt sin bil till oss som tror dom blivit lurade när vi kommer och hämtar upp bilen vid inköp. “Jag var helt säker på att jag blev lurad, det var SÅ enkelt!”.

Det låter ju toppen! Hur ser ni på er själva som bolag? 

Vi är ett modernt bolag som sticker ut med lägre snittålder, högre andel kvinnliga försäljare och högre andel egna IT-lösningar än vad som är normalt för branschen, vilket är superkul.

SÅ, berätta mer om er etablering i Linköping! 🚀

Just det här området är ett område som ännu inte är täckt och vi har hållit ögonen öppna efter en bra lokal. Den ligger i Tornby och har tidigare varit en bilhandlare, därför en väldigt bra lokal att starta upp i! Det finns plats med många bilar och är på en väldigt lättillgänglig plats. Vi kollar ofta i områden där det finns handel - som exempelvis Ikea, mataffärer och möbelbutiker. Handelsplatser dit folk tar sig med bil helt enkelt! 

Det här blir vår absolut största butik som på sikt skall rymma 600 bilar och ha över 30 anställda.

Spännande! Är det svårt för er att anställa? Hur gick det idag, hittade ni några bra kandidater? 

Både ja och nej. Vi är väldigt bortskämda då vi är ett etablerat varumärke och störst i Sverige. Vi får in många ansökningar och har ett extremt högt tryck. Idag har vi över 60 kandidater på plats där de flesta kom in under första veckan när vi startade upp ansökningen. Många som kommer hit tror att dom måste ha mycket kunskap kring hur bilar fungerar, men det stämmer inte. Vi anställer inte “bilsäljare”, vi söker personer som tycker det är intressant med försäljning och personlig utveckling.

Efter anställning har vi en väldigt seriös onboardingprocess. Man får gå i skola och lära sig allt!

Idag hittade vi faktiskt många fler än vad vi trodde. Det kändes väldigt bra!

Hur har det fungerat att vara på DOSPACE? 

Jättebra! Vi är väldigt nöjda. Det är fräscha lokaler och trevlig personal. Vi vill ju ge ett första intryck till dom sökande som rimmar med oss som bolag och det gör det här! 

Hotell har vi varit på tidigare men vi har behov av fler mindre konferenslokaler och mötesrum för att hålla intervjuerna. Då blev det här perfekt. 

Sist men inte minst! Hur vet man att man är störst i Sverige? Och NÄR öppnar ni er nya butik?!

Det mäts på mest marknadsandelar på levererade begagnade bilar i Sverige. Vi har över 7% på personbilar och nästan dubbelt så stora när det kommer till transportbilar.

Vi slår upp portarna för den nya butiken den 1 Maj!

Kul! Vi håller tummarna att det blir en riktig PANG-öppning! Tack för att ni ville hänga hos oss!

På bilden sitter en del av Riddermark-gänget som var på plats och höll i intervjuerna, Det var viktigt att få med piltavlan, dom är ju ändå MITT I PRICK! 🎯









Föregående
Föregående

Skill ser fördelar med coworking på DOSPACE Innerstan i Norrköping

Nästa
Nästa

Meet our members 🤝 Björn Johansson, Support Manager och Kundcoach på InfoCaption