Ann-Helen Persson - Föreningen Matvärden

🤝Möt Ann-Helen Persson, Projektledare på Föreningen Matvärden som jobbar för ökad livsmedelsproduktion i Gävleborg. Föreningen jobbar med tillväxtfrågor kring lokalproducerad mat och dryck. Vi är sårbara just nu i samhället. Vi har bara mat som räcker i en vecka vid kris och måste tänka långsiktigt och skapa arbetstillfällen lokalt genom tillväxtproduktion. Vi ställer oss frågan: "Kan man öka tillväxten med hjälp av lokalproducerad mat och dryck?"

🔨Berätta om något stort/viktigt/spännande/roligt som ni genomfört på ditt bolag?? Vi startade smakkampen där man lyfter de kockar som tillagar mat med lokala råvaror.

📖Vilken bok har du gett bort i present mest? Hans Roslings böcker läser jag gärna själv och ger bort! Det behövs verkligen en nyanserad debatt.

💸Vilket inköp för mindre än 1000 kr de senaste 6 månaderna har haft mest positiv påverkan på ditt liv? En termos som håller kaffet varmt. Både snygg och funktionell.

📣Om du hade en gigantisk reklamskylt som exponerades för miljarder människor och du fick skriva vad som helst på den; vad skulle du skriva och varför? Mat är inte bara gott, det är livsnödvändigt också.

💰Vilken är den bästa investering du någonsin gjort? Mitt föreningsengagemang. Där har jag investerat i min personliga utveckling som också givit samhällsnytta. Materiellt - min moccamaster :)

👀Berätta om någon ovanlig vana eller annorlunda sak som du älskar? Jag kliver alltid upp en timme tidigare än jag behöver så att jag kan sitta och lyssna på musik och dricka kaffe med mig själv. Di Leva och opera är några av favoriterna. Jag sjunger även väldigt bra duett med Eva Dahlgren när jag kör bil.

🙏Under de senaste fem åren; vilken vana, tror eller vilket beteende har förbättrat ditt liv mest? Nätverkande! Det är under de senaste åren jag förstått hur jag ska nyttja det nätverk jag har!

🎓Vilket råd skulle du ge till en smart, driven student som är på väg ut i den verkliga världen? Vilka råd skall de undvika? Engagera dig i olika nätverk med bredd. Våga sen prova nya saker och bananskala lite i livet. (Och odla potatis!). Lyssna på magkänslan! Begå inte våld på dig själv, för då orkar man inte i längden.

📉Vilka dåliga råd hör du ofta inom din profession eller ditt område av expertis? Att tillväxt skulle vara av ondo och att det inte går att vara bonde eller företagare eller liknande. Eftersom mat är livsnödvändigt borde man kunna leva på att arbeta med det. Människor gnäller mycket på matpriser när det handlar mer om en prioritering. Att mat är dyrt är en felsägning om man sätter det i relation till annat. En Thailandsresa är lika dyr som en årsförbrukning potatis ungefär.

🌊Vad gör du när du känner dig överväldigad eller ofokuserad? Jag berättar för andra hur jag känner. Jag blir engagerad och lyfter andra. Känner jag mig ofokuserad tar jag en kopp kaffe!

✌️Vad är bra med DoSpace? Allt! Om man flyttar från eget kontor och hit är det allt! Tillgången till andra kreativa företagare. Toppen är wiifi, kaffe, enkelheten, tekniken, att det är städat, en trevlig omgivning och att vara i ett sammanhang där man får utväxling av andra som leder till nya utvecklande spår. Att Hanna och Elin finns till. Att det är så lätt att boka in lunch med folk!

🕺Hur gör du arbetsdagen awesome? Det börjar med en kopp kaffe och lite struntprat med Elin, Hanna, eller vem som nu än finns till, sen slår jag på datorn och sen får jag se vart dagen tar vägen. Det finns inga rutiner eller begränsningar i mitt jobb och det är det som är det roligaste.

Ann-Helen Persson sitter på DoSpace Gävle. Testa en vecka gratis, gör varje dag lite bättre! www.dospace.se