Jessie Cassel - Backoffice

🤝Möt Jessie Cassel, Marknadsassistent på Backoffice.

Själva iden med Backoffice är att vi ska avlasta företag och vara en extra resurs inom marknadskommunikation. Våra kunder är olika företag som behöver stöttning på marknadssidan så vi gör verkligen allt möjligt - film, sociala medier, tryck och ibland bildekor.

📖Vilken bok har du gett bort i present mest?
Alltså jag är ju sån tönt men - Stolthet och fördom med Jane Austen

💥Hur har ett misslyckande gett dig framgång? Har du ett favoritmisslyckande?
På jobb jag haft innan har jag tagit på mig för mycket och kört på svinhårt, tillslut tog det stopp. Så jag har lärt mig att säga ifrån, lyssna på min kropp. Har också lärt mig att det är ingen som kommer tacka dig för att du kör på för mycket. Våga stå upp för dig själv.

📣Om du hade en gigantisk reklamskylt som exponerades för miljarder människor och du fick skriva vad som helst på den; vad skulle du skriva och varför? En film på någon som asgarvar så man själv börjar asgarva. Inget syfte egentligen, bara att folk ska bli glada.

🙏Under de senaste fem åren; vilken vana, tror eller vilket beteende har förbättrat ditt liv mest?
Jag tränar mycket och unnar mig mycket. Bästa av två världar

🎓Vilket råd skulle du ge till en smart, driven student som är på väg ut i den verkliga världen? Vilka råd skall de undvika?
Tråkigaste rådet men: Det löser sig! Sök massa jobb men det gör inget om du får ett nej. Gör din grej.

✌️Vad är bra med DoSpace?
Dels är det ju fantastiska lokaler - innan jag ens hade träffat min nuvarande chef bestämde jag att jag ville jobba här. Sen är det ju fantastiska människor här, några jag kände sen innan och massa nya. Jag gillar att skaffa nya vänner men det är svårare i vuxen ålder så detta asnajs. Man kan sitta själv på kontoret en dag, det gör inget för man kan gå ut och prata med andra.

🕺Hur gör du arbetsdagen awesome?
Dricker mycket kaffe, fikar förmiddag och eftermiddag. Det är oftast bra musik här och om det inte är det stänger vi dörren och sätter på härlig musik. Vissa dagar är lite tyngre, då går jag ut och pusslar lite eller pratar med någon och samlar lite energi från det.

🔧Vilket är ditt favoritverktyg i arbetet??
InDesign to the core <3 Alltid varit. LOVE IT

📱Hur hittar man dig och ditt bolag på sociala medier?
Instagram: @jessiecassel och @backoffice.se

https://www.facebook.com/backofficesverige/

https://www.linkedin.com/company/backoffice-sverige/

Jessie Cassel sitter på DoSpace Industrilandskapet i Norrköping. Testa en vecka gratis, gör varje dag lite bättre! www.dospace.se

Ann-Helen Persson - Föreningen Matvärden

🤝Möt Ann-Helen Persson, Projektledare på Föreningen Matvärden som jobbar för ökad livsmedelsproduktion i Gävleborg. Föreningen jobbar med tillväxtfrågor kring lokalproducerad mat och dryck. Vi är sårbara just nu i samhället. Vi har bara mat som räcker i en vecka vid kris och måste tänka långsiktigt och skapa arbetstillfällen lokalt genom tillväxtproduktion. Vi ställer oss frågan: "Kan man öka tillväxten med hjälp av lokalproducerad mat och dryck?"

🔨Berätta om något stort/viktigt/spännande/roligt som ni genomfört på ditt bolag?? Vi startade smakkampen där man lyfter de kockar som tillagar mat med lokala råvaror.

📖Vilken bok har du gett bort i present mest? Hans Roslings böcker läser jag gärna själv och ger bort! Det behövs verkligen en nyanserad debatt.

💸Vilket inköp för mindre än 1000 kr de senaste 6 månaderna har haft mest positiv påverkan på ditt liv? En termos som håller kaffet varmt. Både snygg och funktionell.

📣Om du hade en gigantisk reklamskylt som exponerades för miljarder människor och du fick skriva vad som helst på den; vad skulle du skriva och varför? Mat är inte bara gott, det är livsnödvändigt också.

💰Vilken är den bästa investering du någonsin gjort? Mitt föreningsengagemang. Där har jag investerat i min personliga utveckling som också givit samhällsnytta. Materiellt - min moccamaster :)

👀Berätta om någon ovanlig vana eller annorlunda sak som du älskar? Jag kliver alltid upp en timme tidigare än jag behöver så att jag kan sitta och lyssna på musik och dricka kaffe med mig själv. Di Leva och opera är några av favoriterna. Jag sjunger även väldigt bra duett med Eva Dahlgren när jag kör bil.

🙏Under de senaste fem åren; vilken vana, tror eller vilket beteende har förbättrat ditt liv mest? Nätverkande! Det är under de senaste åren jag förstått hur jag ska nyttja det nätverk jag har!

🎓Vilket råd skulle du ge till en smart, driven student som är på väg ut i den verkliga världen? Vilka råd skall de undvika? Engagera dig i olika nätverk med bredd. Våga sen prova nya saker och bananskala lite i livet. (Och odla potatis!). Lyssna på magkänslan! Begå inte våld på dig själv, för då orkar man inte i längden.

📉Vilka dåliga råd hör du ofta inom din profession eller ditt område av expertis? Att tillväxt skulle vara av ondo och att det inte går att vara bonde eller företagare eller liknande. Eftersom mat är livsnödvändigt borde man kunna leva på att arbeta med det. Människor gnäller mycket på matpriser när det handlar mer om en prioritering. Att mat är dyrt är en felsägning om man sätter det i relation till annat. En Thailandsresa är lika dyr som en årsförbrukning potatis ungefär.

🌊Vad gör du när du känner dig överväldigad eller ofokuserad? Jag berättar för andra hur jag känner. Jag blir engagerad och lyfter andra. Känner jag mig ofokuserad tar jag en kopp kaffe!

✌️Vad är bra med DoSpace? Allt! Om man flyttar från eget kontor och hit är det allt! Tillgången till andra kreativa företagare. Toppen är wiifi, kaffe, enkelheten, tekniken, att det är städat, en trevlig omgivning och att vara i ett sammanhang där man får utväxling av andra som leder till nya utvecklande spår. Att Hanna och Elin finns till. Att det är så lätt att boka in lunch med folk!

🕺Hur gör du arbetsdagen awesome? Det börjar med en kopp kaffe och lite struntprat med Elin, Hanna, eller vem som nu än finns till, sen slår jag på datorn och sen får jag se vart dagen tar vägen. Det finns inga rutiner eller begränsningar i mitt jobb och det är det som är det roligaste.

Ann-Helen Persson sitter på DoSpace Gävle. Testa en vecka gratis, gör varje dag lite bättre! www.dospace.se

Mattis Engstedt - Dwise Media

🤝Möt Mattis Engstedt, Digital campaign manager på Dwise media. Mattias är ansvarig för bolagets digitala kampanjer i Gävle och Stockholm. Dwise Media är en digital mediabyrå som hjälper kunder att köpa media på ett effektivt sätt. Oftast displayannonser på webben eller i appar, men även utomhusskyltar, videos eller liknande. - Vi jobbar med programatisk handel som effektiviserar traditionella mediaköp.

🔨Berätta om något stort/viktigt/spännande/roligt som ni genomfört på ditt bolag?? Vi blev nyligen "Preffered partner" med vår systemleverantör Delta project som i Sverige är en av de ledande företagen inom programmatisk handel.

💸Vilket inköp för mindre än 1000 kr de senaste 6 månaderna har haft mest positiv påverkan på ditt liv? En pilatesboll!

📣Om du hade en gigantisk reklamskylt som exponerades för miljarder människor och du fick skriva vad som helst på den; vad skulle du skriva och varför? Jag skulle sätta en QR-kod på den som leder till Youtubeklippet "Nine life lessons" med Tim Minchin!

💰Vilken är den bästa investering du någonsin gjort? (pengar, tid, energi etc.)Vi investerade i ett system som låter oss samla in mer data från våra kampanjer och våra kunders målgrupp, och analysera den på ett effektivare sätt.

👀Berätta om någon ovanlig vana eller annorlunda sak som du älskar? Gamla tangentbort! Beiga från 80-talet!

🎓Vilket råd skulle du ge till en smart, driven student som är på väg ut i den verkliga världen? Vilka råd skall de undvika? Fastna inte i en speciell idé om vem du är eller vad du ska göra, utan våga tänka utanför boxen och låt din öppenhet visa vägen. Jag har bytt inriktning flera gånger och har nu hamnat med något jag älskar. Det är ok att inte veta vad framtiden bjuder på. Man behöver inte veta vad man ska göra resten av sitt liv. Strunta i långsiktiga drömmar. Investera inte 15 år av ditt liv för att hamna någonstans du kanske inte vill vara.

📉Vilka dåliga råd hör du ofta inom din profession eller ditt område av expertis? Inga dåliga råd men ett fyrkantigt tankesätt där människor kan tro att det finns en gyllene formel på hur man gör en bra reklamkampanj, men det gör det inte. Det finns inget sätt som är rätt i alla situationer utan det kommer ständigt nya parametrar och förutsättningar att ta hänsyn till.

🌊Vad gör du när du känner dig överväldigad eller ofokuserad? Sätter upp en punktlista och betar av den med en sak i taget och får översikt som hjälper mig prioritera.

✌️Vad är bra med DoSpace? Gemenskapen och stämningen! Väldigt positiv och bra energi!

🕺Hur gör du arbetsdagen awesome? Skrattar mycket!

🔧Vilket är ditt favoritverktyg i arbetet? Det bästa som kan hända på jobbet är att jag får ett problem som jag kan tänka kreativt kring. Alltså är mitt favoritverktyg min hjärna!

Mattis Engstedt sitter på DoSpace Gävle. www.dospace.se

Lisa Junér - SE360

🤝Möt Lisa Junér, Marknadschef på SE360 som jobbar med bostadsfotografering och säljmaterial för fastighetsmäklare.

🔨Berätta om något viktigt som ni genomfört på ditt bolag? Vi är en den leverantör som har styrt kvalitetsfokuset på marknaden och legat i framkant med att jobba med bildens betydelse både för bostadsförsäljningen i sig men också ur kundens varumärkessynpunkt.

📖Vilken bok har du gett bort i present mest? Trendenser av Frida Ramstedt, hon är Sveriges största inredningsbloggare.Det är mycket fokus på inredning idag men boken fokuserar på hur man inreder och inte vad man inreder med, den har inget med trender att göra utan är bara ren teoretisk kunskap. Perfekt inflyttningspresent!

📣Om du hade en gigantisk reklamskylt som exponeras för miljarder människor och du fick skriva vad som helst på den; vad skulle du skriva och varför? “Lyssna på Greta!” För hon gör det så enkelt att förstå de stora utmaningar som världen står inför och vad vi kan göra för att dra vårt strå till stacken.

👀Berätta om någon ovanlig vana eller annorlunda sak som du älskar? Jag har en tendens att köpa för många provfärgburkar. Säg till mig om man ska måla om, jag har ett litet lager hemma, haha.

🕺Hur gör du arbetsdagen awesome? Jag älskar att checka av listor!

✌️Vad är bra med DoSpace? Förutom det uppenbara att det är så fint här så är det gemenskapen, att man har så mycket utbyte av varandra trots att vi är från så olika branscher. Oftast står man inför samma frågeställningar och utmaningar och då är det ett otroligt kunskapsmässigt utbyte av varandra.

Lisa sitter på DoSpace Stora Torget i Linköping. Testa en vecka gratis, gör varje dag lite bättre! www.dospace.seELIN VINKA - 84CODES

🤝Möt Elin Vinka, Marketing Executive på 84codes, som tillhandahåller hosting av fyra stycken open source programvaror, primärt för meddelandeköer.

🔨Berätta om något stort som ni genomfört på ditt bolag? Det största sedan jag började är att vi anordnade RabbitMQ Summit 2018 i London, världens första konferens om RabbitMQ, samt att vi publicerat två e-böcker (Beginners Guides om RabbitMQ och Apache Kafka.)

💸Vilket inköp för mindre än 1000 kr de senaste 6 månaderna har haft mest positiv påverkan på ditt liv? Min google home - den är extremt rolig. En ny nivå av hemmanörderi!

🎓Vilket råd skulle du ge till en smart, driven student som är på väg ut i den verkliga världen? Mitt bästa råd är att inte söka sitt drömjobb direkt efter examen. Börja istället i ett område där du har potential att växa. Häng inte upp dig på titlar utan försök att hitta en miljö där du kan växa och gro, det viktigaste du har är ditt kontaktnät!

🌊Vad gör du när du känner dig överväldigad eller ofokuserad? Jag tar en paus och bearbetar genom att prata med andra, ofta ringer jag någon.

✌️Vad är bra med DoSpace? Det är skönt att komma hit - äta lunch med någon, snacka lite vid kaffet, höra hur någon haft det i helgen - en energiboost. Men också att det är guldläge mitt i stan!

🕺Hur gör du arbetsdagen awesome? Lika portioner effektivt jobb, bra häng på DoSpace & en god lunch från AK press.

Elin Vinka sitter på DoSpace Stora Torget i Linköping.

www.dospace.se

Fanny Larsson - sofacompany.com

🤝Möt Fanny Larsson, Sales Manager i Sverige på Sofacompany.com som säljer egentillverkade och egendesignade möbler i dansk design.

🔨Berätta om något roligt som ni genomfört på ditt bolag?? September 2018 öppnade vi vårt senaste showroom i Sverige på Nääs fabriker utanför Göteborg. Vi tar en rå lokal och skapar från scratch ett färgglatt och inspirerande showroom och fyller det med Sofacompany.

💰Vilken är den bästa investering du någonsin gjort? Min lägenhet! Det är en typisk 60-tals lägenhet, jag och min kille har totalrenoverat och gjort den till vår egen. Snart är det dags att fixa balkongen!

🙏Under de senaste fem åren; vilken vana har förbättrat ditt liv mest? Att jag har börjat meditera och och dricka gröna smoothies.

✌️Vad är bra med DoSpace? Fåtöljen i hörnet, terassen, torsdags yogan och att det är en öppen stämning!

📖Vilken bok skulle du ge bort i present? Happy food - Den lär en mycket om tarmfloran och kopplingen mellan mat och lycka.

🕺Hur gör du arbetsdagen awesome? Jag omringar mig av inspirerande människor och fokuserar på det positiva!

Fanny Larsson sitter på DoSpace Stora Torget i Linköping.

Cecilia Nordström - Ägare och Grafisk designer på Cecilia Nordström Design

JPEG image-E4C0E25F8EC8-1.jpeg

Cecilia Nordström

Grafisk designer och ägare av Cecilia Nordström Design

🤝Möt Cecilia Nordström som äger och jobbar i bolaget Cecilia Nordström Design.

🤔Varför DoSpace? När jag såg lokalerna i Mjärdevi blev jag helt förtjust i hela känslan och atmosfären. Sedan hade jag möjlighet att flytta in på Stora torget direkt när det öppnade.

✌️Vad är bra med DoSpace? Det är skön stämning och jag älskar inredningen och helheten på siten. Jag gillar också att jag kan vara runt människro som jobbar med sina saker men ändå få ett större sammanhang. Alla olika möten med människor inspirerar mig mycket, det blir ett nytt sätt att tänka på. Det är också en otrolig frihetskänsla att kunna komma och gå som man vill.

🕺Hur gör du arbetsdagen awesome? Bra musik, skön stämning, gott kaffe!

🤓Ditt bästa tips för företagande? Se till att må bra och göra det man vill göra, tro på det man gör, då tror jag att man kan lyckas med det mesta!

📝Ditt bästa livstips? Var inte rädd, ibland är det bara att köra på och inte tänka för mycket! Cecilia Nordström sitter på DoSpace Stora Torget i Linköping. Testa en vecka gratis, gör varje dag lite bättre! www.dospace.se

Amanda Ahlenius, Social media manager på Digitalsnack

96B16D68-8734-4962-BA07-302BBE0F655D.JPG

Amanda Ahlenius

🤝Möt Amanda Ahlenius, Social media manager på Digitalsnack som Hjälper företag med sociala medier, både genom att fram strategier och skapa content men också coaching och föreläsning.

🤔Varför valde du DoSpace? Eftersom mina kollegor sitter i Karlstad och Vimmerby så behövde jag en kontorsplats. Jag hade hört väldigt mycket bra om DoSpace från mina vänner och tycker att det är ett najs koncept som passar vår verksamhet väldigt bra.

✌️Vad är bra med DoSpace? Gemenskapen som finns här! Det är skönt att ha ett kontor att gå till om dagarna och få människor man kan träffa i jobbsammanhang, nu när jag inte sitter med mina kollegor. Bara att vi kan sitta och äta lunch tillsammans är något man inte kan om man skulle jobba själv.

🕺Hur gör du arbetsdagen awesome? Planerar och dricker mycket kaffe! Mot slutet av dagen sitter jag oftast omringad av typ tre kaffekoppar.

🤓Ditt bäst tips för företagande? Bygga nätverk, känns som en rimlig grej!

📝Ditt bästa livstips? Var alltid förberedd så slipper du sitta här och inte komma på något bra livstips på beställning. Amanda Ahlenius sitter på DoSpace Industrilandskapet i Norrköping. Testa en vecka gratis, gör varje dag lite bättre! www.dospace.se

Alexander Florman - Grundare & VD på The New Aero AB

0B0C0F83-7A90-4541-A1BE-750C3CFE1B2D.JPG

The New Aero AB

🤝Möt Alexander Florman, Grundare & VD på The New Aero AB som har utvecklat en aerodynamisk fälg till Tesla som lanseras under hösten 2018.

🤔Varför valde du DoSpace? För att få en social samhörighet och för att knyta mer kontakter.

✌️Vad är bra med DoSpace? Det är väldigt trevlig atmosfär. Jag gillar att det är öppet dygnet runt, även på helgerna och det är lagom mycket folk.

🕺Hur gör du arbetsdagen awesome? Få grejer gjort så fort som möjligt när de uppstår, skjut inte på något. Det är bekvämt att skjuta på saker men det hänger bara kvar i huvudet och förpestar allt annat man gör.

🤓Ditt bästa tips för företagande? Lyssna på när du får feedback. Det är lätt att tycka att ens egen affärsidé är väldigt bra. När andra påpekar brister är det lätt tänka att man ska strunta i vad andra tycker, men det ska man inte göra. Lyssna på vad de säger och utveckla det.

📝Ditt bäst livstips? Försök att behålla nyfikenheten du hade som barn. Tro inte att du vet allt eller att någon annan tänkt på allt. Nyfikenhet ger dig ständigt nya idéer. Alexander Florman sitter på DoSpace Industrilandskapet i Norrköping. Testa en vecka gratis, gör varje dag lite bättre! www.dospace.se

Lucas Karlsson - Regionansvarig på Save By Solar

🤝Möt Lucas Karlsson, Regionsansvarig för Östra sverige på Save by Solar som jobbar med solcellsanläggningar för företag med fokus på större fastigheter som industrifastigheter och kommersiella fastigheter.

🤔Varför DoSpace? För att jag vill inte vara ensam, hehehe. Skämt å sido, det är väldigt moderna lokaler och alla bekvämligheter man kan önska sig till ett rimligt pris. Mycket som man slipper tänka på själv som kaffe, städning, skrivare. Mycket saker som annars är extra kostnader - vi har passerat startupskede med bolaget men man vill ändå vara kostnadsmedvetna.

✌️Vad är bra med DoSpace? Det känns som man får kollegor fast det är ännu lite mer spännande eftersom de håller på med andra saker. Man kan lära sig av det och med fördel utnyttja nätverket som finns här. Det är bra att allt är så väldigt lättillgängligt. Det är mycket som anordnas här som man aldrig haft koll på annars. Den möjligheten är bra.

🕺Hur gör du arbetsdagen awesome? Jag försöker lägga upp en plan för dagen på vad jag ska få gjort och sätta mål med aktiviteterna. Ska jag ringa samtal sätter jag up en hit rate till exempel, som jag vill nå. Sen spelar jag väldigt mycket hockey. Om jag känner att energinivån börjar sjunka hittar jag nån att spela hockey med, helst någon jag vinner mot!

🤓Ditt bäst tips för företagande? Nu driver jag inte själv något företag men jag tror det handlar mycket om att ha en tydlig målbild kring vad vill man med sitt företag och varför vill man det. Sätta upp tydliga delmål för hur man ska ta sig dit och se till att saker och ting är mätbara så man kan följa sina framsteg och se vart man behöver förbättra saker och ting.

📝Ditt bästa livstips? Börja spela squash. Det är kul. Lucas Karlsson sitter på DoSpace Industrilandskapet i Norrköping. Testa en vecka gratis, gör varje dag lite bättre!

www.dospace.se