Att hitta rätt i din nästa kontorsstrategi

Har ni tänkt om och tänkt nytt?

Oro kring minskat engagemang, isolering, distans från chefen och stillasittande. Samtidigt ser många en bibehållen effektivitet, möjligheter till att få ihop livspusslet med allt vad det innebär och minskad pendeltid eller mil i bilen. Hemarbetet versus kontorsarbetet är en av senaste tiden mest omtalade frågor då pandemiåret har tvingat oss till att upptäcka dess för-och nackdelar. Nästa utmaning är att behålla de positiva delarna och minska de negativa när vi mappar upp den nya tidens kontors-strategi. Att gå från traditionella kontor till ett mer flexibelt och snabbrörligt alternativ är en omställning för många, vi finns här för att göra omställningen lättare!  

Många bolag som tidigare inte har suttit på coworking hör nu av sig till oss på DOSPACE för att få hjälp med att lägga upp sin nya kontors-strategi. Att ha ett stort antal medarbetare som inte längre är redo att pendla 30+ minuter för att ta sig till huvudkontoret för att infinna sig kl.08 är mångas sits just nu. Det är läge att tänka om!  💭🗺📍

När ni går in i omställningen anser vi att det viktigaste är:

Att släppa på ert kontorsbagage och vara öppna för förändringen - Troligtvis kommer vi aldrig gå tillbaka till hur det var förr, det gäller att hitta den nya vägen framåt. Slå hål på era egna gamla myter och måsten kring det fysiska kontoret och medarbetares närvaro.

Att göra en ordentlig intern behovsanalys - Mappa upp era medarbetares behov - Sociala, fysiska behov och flexibla. Ha med er att behoven framåt kan förändras, det är inte farligt att testa sig fram! Se till att ni kan ändra upplägg med tiden.

I och med att fler vill jobba hemifrån finns nu en unik chans att dela fler på mindre yta. Att göra detta i egna, låsta ytor kan vara riskabelt då man inte har några större möjligheter att anpassa storleken vid behov. Nu finns möjligheten att göra sig av med den fasta, löpande kostnad som är hyra kontorsytor, och gå över till ett medlemskapbaserat upplägg som går att ändra när behoven förändras. 

Här är ett exempel på hur ett bolag kan förändra sin kontorsstrategi med bibehållen eller högre kvalitét men ökad flexibilitet och på ett bättre sätt möta de olika behov som finns i organisationen.

Möjligheter hos DOSPACE:

⚫️ Ta kontorsplatser för samtliga medarbetare: Helt enkelt flytta kontoret in på coworking. Allt du behöver finns på plats och istället för 3-5 års uppsägningstid får du flexibla avtal du snabbt kan ändra om efter behov. 

⚫️ Ta kontorsplatser och komplettera med Hot Desks för samtliga medarbetare eller separata team: Ha t.ex fem fasta platser hos oss som dina 12 medarbetare kan turas om att sitta vid, där de övrig tid kan jobba hemifrån eller ute i vår loungeyta. 

⚫️Ge dina medarbetare Hot Desk Unlimited-medlemskap: Låt dem jobba i sin egen stad eller åka till en annan stad för dagen och ta möten eller jobba med kollegor när det passar dem. 

 ⚫️ Eller något helt annat? Det finns många fler sätt att skräddarsy ditt upplägg hos oss, oavsett vad du väljer får du ett enklare och mer bekymmersfritt kontorsupplägg med nöjda medarbetare. 

 

VI PÅ DOSPACE ERBJUDER ALLTID RÅDGIVNINGAR FÖR HUR NI KAN TA ER FRAMÅT, VI HAR TROTS ALLT LAGT DE SENASTE 4.5 ÅREN PÅ ATT SKAPA RIKTIGT BRA OCH FLEXIBLA ARBETSPLATSER TILL BOLAG ✌️HÖR GÄRNA AV DIG!


Föregående
Föregående

Så här får du råd med ett bättre kontor än vad du har råd med egentligen:

Nästa
Nästa

Meet our members: Emil Karlsson